Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπέος για τις αποζημιώσεις των πληγέντων: “Aς μην πληρωθούν για δύο μήνες οι βουλευτές – Εγώ δίνω για έξι μήνες τον μισθό μου”

Το ζήτημα των αποζημιώσεων σε όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες σχολίασε ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αρχικά, ερωτώμενος για τη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος σχολίασε: «Όπως μιλάω με έναν άνθρωπο του Δήμου, μιλάω και με τον Πρωθυπουργό. Δεν είμαι πρύτανης, ούτε πανεπιστημιακός. Δεν προσπαθώ να γίνω κάτι άλλο. Στα λαϊκά, εκεί που πονάει ο κόσμος, μετέφερα τον πόνο του επιχειρηματία, της νοικοκυράς, του συνανθρώπου μου. Όλο αυτό το διάστημα ήμουν από τη μία γειτονιά στην άλλη. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Δεν είναι ώρα για κλάματα. Είναι ώρα να δώσουμε λύσεις. Ο Βόλος θα σταθεί στα πόδια του. Σε 15 μέρες ο Βόλος θα είναι πιο καθαρός από κάθε άλλη φορά. Θα δουλεύουν 20 ώρες τη μέρα θέλουν δε θέλουν. Γιατί είμαι εγώ 20 ώρες στον δρόμο, δε θα είναι αυτοί; ».

Όσο για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Βόλο, ο κ. Μπέος ξεκαθάρισε πως σε 15-20 μέρες όλα θα είναι όπως πριν. «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το νερό. Χωρίς νερό δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Το 40-50% του πηγαίου νερού καταστράφηκε από το βουνό. Όλοι οι αγωγοί, 12 χιλιόμετρα έσπασαν και κόπηκαν σε δεκάδες σημεία. Αυτή τη στιγμή δίνουμε νερό με χαμηλή πίεση, μόνο από γεωτρήσεις σε ένα τμήμα της πόλης. Θέλουμε 15-20 μέρες για να φτιάξουμε τη ζημιά. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κόσμο που στέλνει εξάδες με νερό, καταφθάνουν δεκάδες τριαξονικά. Είμαστε έξω και μοιράζουμε. Ας μην κάνουν μπάνιο κάθε μέρα, να κάνουν υπομονή. Να συμβάλλουμε όλοι μαζί ο Βόλος να σταθεί στα πόδια του», είπε.

Έπειτα μιλώντας για το θέμα των αποζημιώσεων, ξεκαθάρισε πως: «Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για αποκατάσταση σχολικών κτιρίων και της υδροδότησης. Ο Μητσοτάκης έδωσε τον λόγο του και τον τηρεί, όπως κι εγώ. Και βέβαια να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις του κόσμου που επλήγη. Εμείς στον Βόλο σιγά σιγά πατάμε στα πόδια μας. Μόλις λυθεί το πρόβλημα του νερού θα είμαστε μια κανονική πόλη όπως πριν. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στον κόσμο, όχι στην Ευρώπη.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κεραμέως: «Θα προχωρήσουμε και σε άλλους διορισμούς εκπαιδευτικών» - Τι είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πάρει χρήματα από την Ε.Ε. Εγώ ξέρω ότι ο κοσμάκης που έχασε την περιουσία του πρέπει να αποζημιωθεί. Υπάρχουν τρόποι να βρει τα λεφτά. Ας μην πάρουμε ένα υποβρύχιο ή ένα F35, τι να το κάνουμε αν δεν έχει ο κόσμος να πάρει νερό; Αλλά επειδή είναι μάγκας, θα τα διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποκαταστήσει τον λαό του. Ή να μην πληρωθούν για δύο μήνες οι βουλευτές. Δε θα πάθουν τίποτα. Εγώ δίνω για 6 μήνες τον μισθό μου, δεν τον θέλω. Να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η ανθρωπιά».

Τέλος, σχετικά με τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να υπερκοστολογήσουν το εμφιαλωμένο νερό, ο δήμαρχος Βόλου σχολίασε: «Είναι αλητήριοι. Δεν ήταν πολλοί, τους μαζέψαμε. Θα το βρουν από τον Θεό. Άνθρωπος που εκμεταλλεύεται τον πόνο του συνανθρώπου του δεν είναι άνθρωπος. Υπάρχει θεία δίκη».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ