Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Τούμπα: Τρεις προτάσεις που θα αξιολογηθούν και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Νέας Τούμπας έδωσε ο project director, Δημήτρης Μουτσάκης, βάζοντας στην εξίσωση της κουβέντας και τον κόσμο του ΠΑΟΚ!

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο ο project director της Νέας Τούμπας, Δημήτρης Μουτσάκης, μέσα στο επόμενο δίμηνο, ο ΠΑΟΚ θα παραλάβει τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τους επιτελείς του Δικεφάλου και στη συνέχεια από τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν στην τελική πρόταση.

«Το σχήμα Salfo-Populous είναι οι μελετητές της Νέας Τούμπας και αρχιτέκτονας είναι η εταιρεία Populous, μια εταιρεία με βασικό της αντίκειμενο τα γήπεδα ανά τον κόσμο. Η εταιρεία Salfo έχει τεράστια εμπειρία στην διαχείριση έργων. Η Θεσσαλονίκη, η Τούμπα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι που ένα τέτοιο σχήμα έχει αναλάβει το νέο γηπεδο. Ουσιαστικά χθες 20 του μήνα ήταν η πρώτη μέρα της έναρξης των εργασιών.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παραλάβουμε τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και το master plan. Aυτές τις προτάσεις που θα είναι αναλυτικές και θα τα περιλαμβάνουν όλα, θα αξιολογηθούν από εμάς και στην συνέχεια από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Αφού επιλέξουμε την πρόταση, τότε θα προχωρήσουμε στην ωρίμανση του κόνσεπτ που θα χρειαστούν 4-5 μήνες.

Στη συνέχεια υπάρχουν δυο δρόμοι μελετών, ένα για το γήπεδο και μια για τον περιβάλλοντα χώρο (σ.σ. σε συνεννόηση με δήμο και περιφέρεια). Μετά την ωρίμανση του κόνσεπτ, θα γίνει η έκδοση οικοδομικής άδειας. Το έργο έχει σημασία για όλη την Θεσσαλονίκη, θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας. Θα σεβαστεί το περιβάλλον, θα δώσει ζωή στην περιοχή και πράγματι χρειάζεται μια τέτοια ανάπτυξη…».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως: «Μετά την ολοκλήρωση του κόνσεπτ, σε έξι μήνες θα είναι έτοιμη και η οικοδομική άδεια. Θεωρώ ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2023 θα έχουμε την οικοδομική άδεια.

Στο πρότζεκτ μπριφ δόθηκαν ξεκάθαρες οδηγίες για τα κονσεπτ που θα παραδώσουν. Η πρώτη είναι η απόλυτη συμμόρφωση σε όλους τους τομείς των FIFA και UEFA, η δεύτερη κατευθυντήρια γραμμή είναι να μεταφερθεί η ψυχή και η ενέργεια της Τούμπας, η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Η Τρίτη γραμμή είναι η εμπορική εκμεταλλεύση των χώρων του γηπέδου, για να μπορέσει να λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο όταν έχει αγώνες η ομάδα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Έκοψαν πρόστιμο σε καρκινοπαθή γιατί μετακινήθηκε εκτός νομού για χημειοθεραπεία

Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο θέλουμε να κάνουμε έναν χώρο που θα δώσει βιωσιμότητα στην περιοχή. Να έρχονται οικογένειες, να αθλούνται άτομα από όλη την πόλη. Για το έργο της Νέας Τούμπας υπήρχαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, αλλά τελικά επελέγησαν οι Salfo και Populous ήταν οι καλύτερες επιλογές».

Για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, στην παρουσίαση των εταιριών που θα εκπονήσουν τη μελέτη του masterplan και business plan για τη νέα Τούμπα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο ΠΑΟΚ διάγει μία από τις πιο ιστορικές ημέρες του. Μία ημέρα που άπαντες εντός της ασπρόμαυρης οικογενείας περίμεναν εδώ και καιρό, ωστόσο, χωρίς την συνδρομή του Ιβάν Σαββίδη δεν θα ήταν ποτέ εφικτή:

«Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές μέρες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μια μέρα που την περιμέναμε καιρό…

Μια μέρα που αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατασκευή της Νέας Τουμπας. Μια μέρα που χωρίς τον ευεργέτη και ηγέτη του συλλόγου, τον Ιβάν Σαββίδη δεν θα την μνημονεύαμε καν…

Το όραμά του, η επιμονή του μας έφερε εδώ, κάτι που είχε πει από την πρώτη μέρα και το κάνει πραγματικότητα.

Τεράστια μέρα για τον ΠΑΟΚ, για την Θεσσαλονίκη για όλους μας».

 

Πηγή: sdna.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ