Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπαδική βία: Κλείνουν όλοι οι σύνδεσμοι οπαδών μέχρι 31/7 – Τέλος οι κουκούλες στα γήπεδα

Σε προσωρινό λουκέτο σε όλες τις λέσχες φιλάθλων προχωρά η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Η αναστολή λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων θα ισχύει μέχρι 31 Ιουλίου. Όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λεσχών, έως τις 31 Ιουλίου, εξασφαλίζεται ένα εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα, έως ότου επιτραπεί ξανά η αδειοδότηση των Λεσχών και των Παραρτημάτων τους, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το οποίο θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:

  • Το ερασιτεχνικό σωματείο, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ μπορούν να αναγνωρίσουν έως ΜΙΑ Λέσχη Φιλάθλων, έκαστη.
  • ΕΔΡΑ της Λέσχης, θα είναι υποχρεωτικά πλέον η έδρα του ερασιτεχνικού σωματείου, της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ, απ’ όπου βεβαιώνεται η Λέσχη. Ετσι, ΠΑΕ, ΚΑΕ ή ερασιτεχνικό σωματείο θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και ελέγχου στο Μητρώο και στις δράσεις των μελών της Λέσχης. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση της ΠΑΕ/ ΚΑΕ/ αθλητικού σωματείου να αναρτά στην ιστοσελίδα του τα στοιχεία της Λέσχης Φιλάθλων και των Παραρτημάτων της.
  • Σε περίπτωση πλημμελούς εποπτείας, με την καταγραφή παράνομων περιστατικών,θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.
  • Για να λειτουργεί νόμιμα Παράρτημα ΛέσχηςΦιλάθλων οπουδήποτε,απαιτείταιη εγγραφή στο Μητρώο Μελών της Λέσχης τουλάχιστον 50 ενηλίκων, μονίμων κατοίκων της περιοχής λειτουργίας του Παραρτήματος, με καθαρό ποινικό Μητρώο.
  • Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας Λέσχης ή Παραρτήματος, εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη σε τουλάχιστον δύο άτομα – μέλη Λέσχης ή Παραρτήματος, για αδικήματα αθλητικής βίας, παράβαση περί ναρκωτικών ή περί όπλων και για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Σκρέκας: Στα 42 ευρώ το μήνα η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος και 54 στα ευάλωτα νοικοκυριά

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα, για όσους θα έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Απαγορεύεται η αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Επίσης θα υπάρχουν υποχρεωτικά περιοριστικοί όροι, όταν καθυστερεί η εκδίκαση της υπόθεσης για φαινόμενα οπαδικής βίας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ