Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί την ηγεσία της Ρωσίας: «Θα περάσετε το τέλος της ζωής σας πίσω από τα κάγκελα»

Σκληρό μήνυμα στους Ρώσους στρατιώτες, την ηγεσία της χώρας τους τα φερέφωνα της Μόσχας απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι προειδοποιώντας τους στον απόηχο του μακελειού στη Μπούκα ότι θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή.

«Στις μέρες μας δεν εκτελούνται οι άνθρωποι. Όμως όλοι οι φαφλατάδες στα βραδινά δελτία ειδήσεων, οι ψεύτες της πρώτης γραμμής και τα αφεντικά τους στη Μόσχα να θυμούνται ένα πράγμα: ότι το τέλος της ζωής σας θα είναι πίσω από τα κάγκελα. Στην καλύτερη περίπτωση», είπε ο Ζελένσκι, λίγες ώρες πριν την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είμαστε τώρα στο 2022. Και διαθέτουμε πολύ περισσότερα εργαλεία απ’ ό,τι εκείνοι που κάθισαν στο εδώλιο τους Ναζί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έχουμε όλα τα μέσα για να τους τιμωρήσουμε. Θα είναι κοινή προσπάθεια του κράτους μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς θεσμούς, ειδικά με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Όλα τα εγκλήματα των δυνάμεων κατοχής καταγράφονται. Και για κάθε έγκλημα που διαπράττουν παρέχεται η αναγκαία διαδικαστική βάση για την προσαγωγή των ενόχων του Ρωσικού στρατού ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Θα έρθει η ώρα που κάθε Ρώσος θα μάθει ολόκληρη την αλήθεια για το ποιο από τους συμπολίτες τους διέπραξαν φόνους. Ποιοι έδωσαν τις εντολές. Ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια στους φόνους. Θα τα στοιχειοθετήσουμε όλα αυτά. Και θα τα καταστήσουμε γνωστά παγκοσμίως», τόνισε ο Ζελένσκι.

Πυρά Ζελένσκι κατά της Δύσης για την καθυστερημένη αντίδραση κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνθηκε στο νυχτερινό μήνυμά του και σε δυτικούς ηγέτες επικρίνοντας την καθυστερημένη, όπως είπε, αντίδρασή τους κατά της Ρωσίας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αχιλλέας Μπέος: Έξαλλος στο πλοίο της γραμμής από Σκιάθο για Βόλο – «Αίσχος αυτό που έγινε»

«Θα ήθελα να επισημάνω την αντίδραση των ηγετών του δημοκρατικού κόσμου γι’ αυτά που είδαν στη Μπούκα. Η αντίδραση των κυρώσεων στο μακελειό των αμάχων από τη Ρωσία θα πρέπει επιτέλους να είναι ισχυρή. Αλλά ήταν πράγματι αναγκαίο να συμβεί αυτό για να παραμερίσουν τις αμφιβολίες και την αναποφασιστικότητα. Έπρεπε να πεθάνουν εκατοντάδες άνθρωποί μας αγωνιωδώς για να κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι πρέπει να ασκηθεί η σφοδρότερη πίεση στο ρωσικό κράτος;», διερωτήθηκε ο Ζελένσκι.

Και απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

«Αν είχαμε στα χέρια μας όλα αυτά που χρειαζόμασταν – όλα αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη, τα τανκ, τα πυροβόλα, τα αντιπυραυλικά συστήματα θα μπορούσαμε να σώσουμε χιλιάδες ζωές. Δεν σας επιρρίπτω την ευθύνη. Κατηγορώ μόνον το ρωσικό στρατό. Αλλά μπορούσατε να είχατε βοηθήσει», είπε ο Ζελένσκι. Και κατέληξε: «Θα συνεχίσω να το λέω αυτό ενώπιον όλων εκείνων από την απόφαση των οποίων εξαρτάται η αποστολή όπλων στην Ουκρανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ