Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο καιρός Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά: Κακοκαιρία μετά τις γιορτές, κρύο από τα Βαλκάνια

Χριστούγεννα με ήπιο καιρό και χωρίς ιδιαίτερο κρύο, σε αντίθεση όμως με την Πρωτοχρονιά που, όπως εκτιμάται, θα υπερισχύσει ξανά η μεσημβρινή κυκλοφορία, φέρνοντας  χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Για τον καιρό των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ενημερώνει  πως  ψυχρές αέριες μάζες θα  έρθουν από την Ευρώπη, επηρεάζοντας το κλίμα στη χώρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα καιρικά δεδομένα, ανήμερα των Χριστουγέννων, αναμένεται την Παρασκευή.

Η τάση που διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Σοκ με το σχόλιο της «Αυγής» για τους τάφους στις Σέρρες -Αντιδράσεις από ΝΔ και Καραμανλή

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης επισήμανε πως την παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος, ωστόσο, προσέθεσε πως για την ημέρα των Χριστουγέννων όλα θα κριθούν από την κατεύθυνση που θα πάρουν «ψυχρές αέριες μάζες», οι οποίες, προς το παρόν, δεν έχουν πλησιάσει τα Βαλκάνια. Ο πολικής προέλευσης κρύος αέρας είναι πολύ πιθανό  να προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην ελληνική επικράτεια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ