Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη Νέα Δημοκρατία

Διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία με απόφαση του πρωθυπουργού ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Είχε προηγηθεί δημόσια αποδοκιμασία του βουλευτή της ΝΔ Κων/νου Μπογδάνου, από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σχολιάζοντας προηγούμενες δηλώσεις του βουλευτή στις οποίες είχε αναφέρει ότι μεγαλύτερος εχθρός από τους Τούρκους είναι οι κομμουνιστές ο κ. Δένδιας επισημαίνοντας ότι ομιλεί εκ μέρους της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι», σημείωσε ο υπουργός εξωτερικών απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ορεινή Κορινθία: «Άνθρωποι των σπηλαίων» πενταμελής οικογένεια - Ζουν σε λαγούμι

Το φραστικό επεισόδιο ξεκίνησε όταν στην ομιλία του ο κ. Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς δεν θα του απαγορεύσει να μιλάει για κράτος των Σκοπίων, ενώ τα αίματα άναψαν όταν είπε την εξής φράση .«Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές, και ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος οι κομμουνιστές».

Αυτά που έλεγαν οι χρυσαυγίτες λέτε εδώ μέσα. Δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει γιατί «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και ‘άλλα, χειρότερα. “Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ