Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον εκφράζει φόβους ότι η Ρωσία θα αναπτύξει χημικά όπλα

Φόβους ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει χημικά όπλα στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

«Αυτά που ακούτε για χημικά όπλα, αποτελούν μέρος του σχεδίου τους», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News. «Αρχίζουν να λένε πως υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή τους Αμερικανούς… Έτσι, όταν οι ίδιοι αναπτύξουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν, έχουν ήδη έτοιμη μια κατασκευασμένη ιστορία».

Μιλώντας στην εκπομπή Beth Rigby Interviews του Sky News, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι εάν ο Ρώσος πρόεδρος συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει ένα «καταστροφικό λάθος».

Ο Τζόνσον επανέλαβε τους φόβους των δυτικών αξιωματούχων ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, αφού η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει να τα αναπτύξει στο πεδίο της μάχης. «Τα πράγματα που ακούτε για τα χημικά όπλα είναι απευθείας από το βιβλίο τους», είπε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Τα χαρτονομίσματα του ευρώ αλλάζουν σχέδια – Θα τα διαλέξουν οι πολίτες μαζί με την ΕΚΤ

«Αρχίζουν να λένε ότι υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή από τους Αμερικανούς. Και έτσι όταν οι ίδιοι αναπτύσσουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορούν, έχουν ένα είδος -ψεύτικης ιστορίας-. «Το έχετε δει στη Συρία. Το είδατε ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό κάνουν ήδη. Είναι μια κυνική, βάρβαρη κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ