Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φίλης προτείνει πολιτική στο πρότυπο της “Συμφωνίας των Πρεσπών” με την Τουρκία για το Αιγαίο

Στα πρότυπα της Συμφωνίας των Πρεσπών προτείνει να κινηθεί η Ελλάδα όσον αφορά στις διαφωνίες της με την Τουρκία στο Αιγαίο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24, βρήκε κοινό σημείο με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που μίλησε για μια προσπάθεια συνεννόησης που πρέπει να γίνει με τη γειτονική χώρα, προσθέτοντας πως «πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που υπάρχει και το κουβεντιάζουμε στον δημόσιο διάλογο, είναι αυτό των εθνικών θεμάτων. Ακούω, διαβάζω για τον κύριο Δένδια, πως δημιουργείται μια δυνατότητα απομάκρυνσης από την ένταση με τους Τούρκους και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Βοήθησαν οι σεισμοί, το κλίμα στην ελληνική και την τουρκική κοινωνία για μια στάση αλληλέγγυα και ανθρωπιστική. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην πολιτική» είπε αρχικά ο κ. Φίλης και συνέχισε: «Όμως, θα ήθελα να πω ότι δεν αρκούν τα ανθρωπιστικά λόγια για να κάνεις εξωτερική πολιτική. Πρέπει να έχεις και πολιτική συγκεκριμένη. Γι’ αυτό πιστεύω πως πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτική αλληλεγγύης, συνεννόησης ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, με τις ιδιομορφίες που έχει η Τουρκία. Μια συνεννόηση που θα καταλήξει στο δικαστήριο της Χάγης».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε για το αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και περιορίστηκε να πει: «Δεν το ξέρω αυτό…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ