Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάρος: Πετρελαιοκηλίδα και νεκρά ψάρια στον κόλπο της Παροικιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάρο εξαιτίας της εμφάνισης πετρελαιοκηλίδας.

Στον θαλάσσιο χώρο της Παροικιάς έχουν τοποθετηθεί ειδικοί αντιρρυπαντικοί σπόγγοι απορρόφησης του πετρελαίου, ενώ στην περιοχή μπροστά από το εμπορικό λιμάνι έχει στηθεί ειδικό αντιρρυπαντικό φράγμα, καθώς έχουν εμφανιστεί κηλίδες πετρελαίου αλλά και νεκρά ψάρια.

Η οικολογική καταστροφή προκαλεί θλίψη. Η εικόνα των πετρελαιοκηλίδων στον θαλάσσιο χώρο της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού της Πάρου και τα νεκρά επιπλέοντα ψάρια είναι αποκαρδιωτική.

Πάρος θαλάσσια μόλυνση
Σύμφωνα με το parianostypos.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις αρχές σχετικά με την προέλευση των πετρελαιοκηλίδων, ούτε φυσικά εκτίμηση για το μέγεθος της οικολογικής ζημίας που έχει υποστεί η θάλασσα στον κόλπο της Παροικίας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Εκλογές 2023 – Δήμος Θεσσαλονίκης: Ψήφισε ο Στέλιος Αγγελούδης

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα άρχισε να γίνεται εμφανές την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στη συνέχεια όμως οξύνθηκε με αποτέλεσμα την εμφάνιση νεκρών ψαριών στη θάλασσα μπροστά από το λιμάνι της Πάρου.

Παροικιά Μόλυνση 2

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και χωρίς οι έρευνες να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, εικάζεται ότι η ρύπανση προκλήθηκε αρχικά από εμπορικά πλοία.

Αναστάτωση στην Πάρο: Πετρελαιοκηλίδα και νεκρά ψάρια στον κόλπο της Παροικιάς [εικόνες]

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ