Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που έφτασε καθώς αύριο ή την Τετάρτη πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων έχουν ή πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.

Υπ’ αυτή την έννοια, κάτι περισσότερο γνώριζαν πρωτίστως οι Εισαγγελικές, αλλά και οι Αστυνομικές Αρχές, που επίμονα την προηγούμενη εβδομάδα συνέστησαν δημοσιογραφική αυτοσυγκράτηση για να μην έρθει η πραγματικότητα να διαψεύσει εικοτολογίες, ανακρίβειες, ευφάνταστα σενάρια, δηλώσεις και αναλύσεις ειδημόνων και μη κ.ο.κ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ρίο: Το έσκασε από το νοσοκομείο ασθενής με μεταδοτικό νόσημα – Τον ψάχνει η Αστυνομία

Νομικοί κύκλοι είχαν χθες στην «Π» να ανατρέξουμε με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κλπ), με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη. Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη τόνιζαν ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ιριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ