Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτσας: Θα στηρίξουμε το σχέδιο Μάρσαλ του Δ. Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο δημαρχείο της πόλης, όπου συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα που απασχολούν πολύ την πόλη. Έχετε καταθέσει ως δήμος πολύ σημαντικά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και πραγματικά αλλάζουν την όψη της πόλης, ένα σχέδιο Μάρσαλ, όπως το έχετε ονομάσει, και νομίζω είναι όχι μόνο σε ύψος ποσού, αλλά και ως προς τον συνδυασμό προτάσεων σε διαφορετικές κατηγορίες του προγράμματος που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στην αλλαγή αυτής της όψης. Εμείς θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε οποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μετά τη συνάντηση.

«Χαιρόμαστε που οι συνθήκες είναι τέτοιες που υποδεχόμαστε τον υπουργό. Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερα και η αγορά ανοίγει και λειτουργεί. Συζητήσαμε για μια μεγάλη ατζέντα που έχει να κάνει με την Τοπική και την ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο. Παρουσίασα τα θέματα της πόλης, τις δομές των δήμων και τους πόρους και τα έργα της πόλης», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Δήμος Θερμαϊκού: Τροχαίο με δύο τραυματίες στην στροφή Αγγελοχωρίου (ΦΩΤΟ)

«Θέλουμε κοντά τη βοήθεια του υπουργείου, της κυβέρνησης. Είναι μια διαρκής προσπάθεια και υπάρχει ένας διαρκής δίαυλος συνεργασίας. Περιμένουμε και το νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι θέμα λίγων ημερών. Χαίρομαι που ο υπουργός βρίσκεται κοντά στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Κλείνοντας, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς ενόψει της λειτουργίας των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή:

«Λόγω των εκπτώσεων, θα λειτουργήσει η αγορά το Σαββατοκύριακο και είναι ένα μεγάλο πείραμα για όλους μας. Να βγούμε να ψωνίσουμε, να χαρούμε την ανοιχτή αγορά, αλλά με προσοχή. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας, να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για ψώνια με τα απαραίτητα μέτρα και με τίποτα να μην αφήσουμε το κακό να ξαναγυρίσει στην πόλη μας» είπε.

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/petsas-tha-stirixoume-to-schedio-marsal-tou-dimou-thessalonikis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ