Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πήρε προθεσμία ο σταθμάρχης για την τραγωδία στα Τέμπη – “Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί”

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Λάρισας ο σταθμάρχης που κατηγορείται ως υπαίτιος της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Στον 59χρονο ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε στον σταθμάρχη Λάρισας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Ο σταθμάρχης παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απαγγελία των κατηγοριών πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

«Έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά δεν είναι μόνο το λάθος αυτό. Υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Υπάρχει αμέλεια και από τους υπέυθυνους», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας που έγινε το 2017

Ο σταθμάρχης είναι 59 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα (αχθοφόρος στον ΟΣΕ, εργαζόμενος στο υπουργείο Παιδείας), είχε εκπαιδευθεί ένα χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής φέρεται να παραδέχεται το μοιραίο του λάθος και αποδίδει το αιματοβαμμένο περιστατικό στην “κακιά στιγμή”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ