Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Στην τοξικότητα του κλίματος και σε συνεχείς επιθέσεις που έχει δεχθεί , χωρίς να εμπλέκεται επί της ουσίας, αποδίδουν κυβερνητικά στελέχη την απόφαση του Γρηγόρη Δημητριάδη να παραιτηθεί των καθηκόντων του.

Οι ίδιες πηγές, σημείωναν ότι ο κ. Δημητριάδης βρισκόταν επί 6 χρόνια στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με επιθέσεις που είχαν ως στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής: “Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι “ηλεκτρικές καρέκλες” για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί”.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Στο τραπέζι υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Στο μεταξύ, πριν από λίγο γνωστοποιήθηκε με επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση ότι παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, “κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων”

Παραίτηση η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, με νέο Διοικητή της ΕΥΠ να ορίζεται ο ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ