Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παυλάκης: Φόβοι για δύσκολο χειμώνα – Ενδεχόμενο Βαλκανικής μετάλλαξης

Την ώρα που η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέας βαλκανικής μετάλλαξης. Την ίδια ώρα συναγερμός επικρατεί στη χώρα μας, με τα κρούσματα να συνεχίζουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά και το σύστημα υγείας να «γονατίζει» από την επιβάρυνση που φέρνουν οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό.

Παυλάκης στο Open: Τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά άργησαν να παρθούν

«Πάμε για έναν δεύτερο δύσκολο χειμώνα όπως περίπου και τον περσινό», είπε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» στην τηλεόραση του Open ο Γιώργος Παυλάκης ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ, δίνοντας μια εκτίμηση για την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα εάν συνεχιστεί η ραγδαία διασπορά του κορονοϊού.

Σε σχέση με τα μέτρα ο κ. Παυλάκης τόνισε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Τα μέτρα που πήρανε τώρα, μακάρι να το ανακόψουν. Έπρεπε να τα είχαν πάρει πολύ νωρίτερα. Κινδυνεύουμε να έχουμε 100 νεκρούς την μέρα την επόμενη εβδομάδα. Δεν τα πήραν με την αιτιολογία ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να τα δεχθεί», τόνισε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ι.Χ. προσέκρουσε σε βαν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης – 'Ενας τραυματίας

Σε σχέση με το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown τόνισε: «Είμαστε όπως η Γερμανία και το εξετάζει σοβαρά. Να μην αποκλείουμε λοιπόν τίποτα και στην Ελλάδα. Να λάβουμε υπόψη ότι εκτός από τους νεκρούς θα έχουμε και χρόνια πάσχοντες από τον κορονοϊό». Σε σχέση για το ενδεχόμενο Βαλκανικής μετάλλαξης ο κ. Παυλάκης σημείωσε: «Στελέχη του ιού ξεπηδούν. Δεν ξέρουμε πιο θα επικρατήσει Είναι ρουλέτα αυτό».

Εκτίμησε ακόμα πως «μπορεί να πιάσουμε τα 10.000 κρούσματα» ενώ όπως είπε οι θάνατοι τις επόμενες εβδομάδες θα καταγράψουν αύξηση. «Χωρίς μέτρα τις γιορτές, θα έχουμε νέο κύμα που θα μας πάει μέχρι την Άνοιξη», τόνισε. Σημείωσε, επίσης, πως «τα παιδιά είναι το 1/4 της επιδημίας. Πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά».

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ