Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήρωσαν 30 εκατ. για χαλκό και τους παρέδωσαν… πέτρες

Βαμμένες πέτρες έλαβε μία εταιρεία η οποία είχε πληρώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ σε Τούρκο προμηθευτή για την αγορά μεγάλης ποσότητας χαλκού.

Η Mercuria Energy Group με έδρα τη Γενεύη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης μετά την αγορά 10.000 τόνων κυψέλης χαλκού.

Όταν τα φορτία άρχισαν να φθάνουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κίνα, οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι περιείχαν… βαμμένες πέτρες.

Πέρυσι, η Mercuria συμφώνησε να αγοράσει μια ακάθαρτη μορφή του μετάλλου, για παράδοση στην Κίνα. Περίπου 6.000 τόνοι φορτώθηκαν σε περισσότερα από 300 εμπορευματοκιβώτια, σε οκτώ πλοία.

Αλλά πριν από το ταξίδι από λιμάνι κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ο χαλκός άλλαξε με πέτρες, βαμμένες ώστε να μοιάζουν με το μέταλλο.

Η Mercuria ζητεί πλέον αποζημίωση στα τουρκικά και βρετανικά δικαστήρια από τον προμηθευτή χαλκού Bietsan Bakir. Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έναν αριθμό ατόμων για την υπόθεση.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται ότι ο χαλκός αρχικά φορτώθηκε στην πρώτη αποστολή εμπορευματοκιβωτίων, πριν από έρευνα εταιρείας επιθεώρησης.

Ωστόσο, εν συνεχεία ο χαλκός αντικαταστάθηκε από πέτρες, δήλωσε η δικηγορική εταιρεία ΚΥΒΕ της Κωνσταντινούπολης στα ΜΜΕ, ενώ προστέθηκαν πλαστές σφραγίδες στα εμπορευματοκιβώτια.

Αφού τα πλοία βγήκαν στη θάλασσα, η Mercuria πλήρωσε 30 εκατ. ευρώ σε πέντε δόσεις. Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν τα πλοία άρχισαν να φθάνουν στο κινεζικό λιμάνι Lianyungang.

Πηγη: naftemporiki.gr, BBC

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ