Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι συνυποψήφιοι στηρίζουν Ζέρβα και ποιοι Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη

Με επίσημες δηλώσεις στήριξης και ανακοινώσεις από πλευράς συνυποψηφίων, που δεν κατάφεραν να οδηγηθούν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προχωρούν προς την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής (15 Οκτωβρίου), οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης.

Κάλεσμα προς τους πολίτες να μην απέχουν από τη διαδικασία και να ψηφίσουν απηύθυνε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς μεταξύ όλων των παρατάξεων. «Ας επιλέξει ο κάθε ένας να ψηφίσει αυτόν που θεωρεί ικανότερο, αλλά το κυριότερο είναι να πάει να ψηφίσει. Αν αγαπάμε την πόλη μας δεν πρέπει να απέχουμε από τις εκλογές» τονίζει.

Παράλληλα, δηλώνει πως «ως πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να με απασχολεί το μέλλον της πόλης. Για αυτό συμμετείχα στις εκλογές και θα υπηρετήσω την πόλη μου ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Για αυτό και τώρα αποφάσισα να εκφράσω την πολιτική μου άποψη για την επόμενη ημέρα στο δήμο. Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Η Θεσσαλονίκη αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βίωσε την τελευταία τετραετία. Η πόλη έχει ανάγκη την αλλαγή και η αλλαγή δεν θα έρθει από μόνη της».
Ο κ. Μπουτάρης εκλέχθηκε με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα, που έλαβε ποσοστό 20,74%. Ο επικεφαλής κ. Πέγκας, σε δική του δήλωση, ανέφερε πως «η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» πιστεύει ότι οι πολίτες έχουν κρίση, δεν καθοδηγούνται και δεν χειραγωγούνται, για αυτό και δεν θα υποδείξει σε κανέναν και καμιά τι να ψηφίσει».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Τζόκερ 6/4/2021: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τις 600.000 ευρώ

Στήριξη στον Στέλιο Αγγελούδη ανακοίνωσε και η πλευρά του γιατρού Δρόσου Τσαβλή, που τερμάτισε στην 5η θέση λαμβάνοντας ποσοστό 5,29%. «Η Θεσσαλονίκη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κι άλλο χρόνο. “ Όλοι Εμείς” στην προεκλογική περίοδο, με συνέπεια εκφράσαμε την άποψη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να φύγει από το τέλμα, γι’ αυτό και στηρίζουν τον κ. Στέλιο Αγγελούδη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τις προηγούμενες ώρες, ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, που κατέβηκε στις εκλογές με την παράταξη «Θεσσαλονίκη – Μακεδονία» και έλαβε 4,61% στην κάλπη, εξήγησε για ποιον λόγο στηρίζει τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Προτιμούμε ένα δήμαρχο με ξεκάθαρες εθνικές θέσεις, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε γραπτή του δήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ