Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινό κλείσιμο λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη

Παραβάσεις στις λαϊκές αγορές επί των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού εντόπισαν κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρόστιμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων , που έχουν εγκατασταθεί την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν ελέγχους σε λαϊκές αγορές και κατέγραψαν παραβάσεις.

Οι παραβάσεις αφορούν τις λαϊκές αγορές της Μαρτίου και της Ξηροκρήνης που γίνονται κάθε Σάββατο και της Αρτάκης στην περιοχή της Τούμπας που γίνεται κάθε Δευτέρα.

Οι παραβάσεις αφορούσαν τη μη τήρηση των αποστάσεων αλλά και τη μη εφαρμογή της παράλληλης λαϊκής αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης θεωρούν ότι η συμμετοχή 50% των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών δεν καλύπτει τα προβλεπόμενα και πρέπει επίσης είτε να επεκταθούν οι χώροι των λαϊκών αγορών είτε να γίνουν παράλληλες αγορές ώστε να εξυπηρετούνται άπαντες.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αλλαγές στο ν/σ για τις δημόσιες συναθροίσεις - Την Τετάρτη στην ολομέλεια

Για αυτό και επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ για κάθε λαϊκή αγορά στην αρμόδια Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα υπάρχει και η ποινή αναστολής λειτουργίας των τριών λαϊκών αγορών για μια εβδομάδα. Η απόφαση αναμένεται να βγει άμεσα σε ΚΥΑ, με το ζήτημα να συζητήθηκε εκτενώς στην χθεσινή σύσκεψη εργασίας του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ