Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: “Δελτίο” στο ρεύμα και προγραμματισμένες διακοπές τον χειμώνα

Για «δελτίο στο ρεύμα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με θέα» για το στόχο μείωσης κατανάλωσης της ενέργειας κατά 5%, ο οποίος ενδέχεται να επιτευχθεί με προγραμματισμένες διακοπές μισής ή μίας ώρας στην ηλεκτροδότηση και περιορισμό στην κατανάλωση.

«Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα το χειμώνα», εκτίμησε ο Γιώργος Αδαμίδης, αφού όπως είπε, τον Αύγουστο η κατανάλωση στο ρεύμα ήταν πολύ μειωμένη, ενώ το χειμώνα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, λόγω της θέρμανσης.

Στην ίδια συζήτηση, ωστόσο, συμμετείχε και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος θεώρησε υπερβολικό το σενάριο των προγραμματισμένων διακοπών, αφού ο στόχος για μείωση της κατανάλωσης της κατά 5%, είναι εφικτός.

«Η ΡΑΕ μαζί με το υπουργείο έχουν εκπονήσει δύο σχέδια», είπε, εξηγώντας ότι, στην εγχώρια παραγωγή οι λιγνιτικές μονάδες δεν λειτουργούν, τις έχουμε για ώρα ανάγκης.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κορωνοϊός: 2938 νέα κρούσματα σήμερα 14/07 στην Ελλάδα

Κι αυτό γιατί, «δεν υπάρχει δυνατότητα εξόρυξης λιγνήτη, διότι δεν υπάρχει προσωπικό. Τον Αύγουστο, που ήταν πολύ μειωμένη η κατανάλωση, οι λιγνιτικές μονάδες συμμετείχαν κατά 25%».

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι, «δεν υπάρχει ανησυχία για διακοπές στην τηλεφωνία λόγω του ρεύματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ