Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόεδρος ΓΣΕΕΒΕ: Δεν βοηθά τα μικρά καταστήματα λιανικής το click away

Αρχίζουν σήμερα οι αγορές με click away από τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν είτε με ηλεκτρονική διαδικασία είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ απαιτείται ραντεβού για την παραλαβή του προϊόντος.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν διαλέξει (είτε διαδικτυακά, είτε μέσω τηλεφώνου) αποκλειστικά και μόνο έξω από την πόρτα του καταστήματος.

Η πληρωμή θα έχει ήδη γίνει διαδικτυακά, είτε δια ζώσης μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

«Δεν βοηθά τα μικρά καταστήματα λιανικής το click away»

Για το νέο μέτρο μίλησε στο Mega Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος σημείωσε ότι είναι σαφές ότι το μέτρο δεν μπορεί να βοηθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων λιανικών εμπορίου. Λίγες μικρές επιχειρήσεις έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα και το μέτρο δεν μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στον τζίρο των επιχειρήσεων.

Όπως τονίζει ο κ. Καββαθάς, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης των εμπόρων που έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα μετά το Πάσχα και τα lockdown.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Γιάννης Οικονόμου για ακρίβεια: Ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης – Δε θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα

Ειδικότερα για το μέτρο του clickway σημείωσε ότι όχι μόνο δεν βοηθά τα μικρά καταστήματα λιανικής, αλλά αντιθέτως βοηθά τη συγκεντρωση της αγοράς στους ισχυρούς εμπορικούς ομίλους, οι οποίοι έχουν οργανωμένα e-shop και δυνατότητα διαφήμισης.

Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την πολιτεία για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ