Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρύτανης ΑΠΘ: Επιθέσεις κατά καθηγητών όπως στον Μπουραντώνη δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις κινητοποιήσεις φοιτητών προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και την παρουσία της ειδικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολίασε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Αναλυτική η δήλωσή του

«Τα νέα παιδιά, οι φοιτητές, έχουν τις απόψεις τους. Σε μια δημοκρατικά ευνοούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Σωστό είναι η οποία άποψη να μην παρακωλύει και να μην δημιουργεί προβλήματα στη συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνονται οι οποίες διαμαρτυρίες», ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Σε κάθε περίπτωση, η μερίδα των φοιτητών, γιατί οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στα πανεπιστήμια, αυτή η μερίδα έχει την άποψη της, την εκφέρει, όμως και η κοινωνία καταλαβαίνει ότι τέτοιες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφό πρύτανη του οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντώνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες φθορές της δημόσιας περιουσίας, γιατί το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Για αυτόν τον λόγω, η όποια διαμαρτυρία στα πλαίσια της δημοκρατικής διαμαρτυρίας είναι καλοδεχούμενοι και πιστεύω ότι και σήμερα θα διαμαρτυρηθούν και ύστερα θα συνεχίσουν εκείνη και η πολιτεία την πορεία».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Εφιάλτη έζησε 23χρονη στη Θεσσαλονίκη – «Πίστεψα ότι θα με βιάσουν»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ