Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτολεμαΐδα: Γέφυρα ζωής για τη μεταφορά νεογέννητου – Περιπολικά άνοιγαν δρόμο μέχρι τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Γέφυρα ζωής για τη μεταφορά νεογέννητου μόλις δύο ωρών από την Πτολεμαΐδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Για ακόμη μία φορά η συνδρομή της αστυνομίας στάθηκε πολύτιμη.

Το νεογέννητο μόλις δύο ωρών χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Πτολεμαΐδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Περιπολικά της αστυνομίας άνοιγαν τον δρόμο, διευκολύνοντας το ασθενοφόρο που μετέφερε το βρέφος.

Tο βρέφος έφτασε με το ασθενοφόρο από το Κλειδί Ημαθίας στο Ιπποκράτειο με ασφάλεια και πολύ γρήγορα, μέσα σε μόλις 24 λεπτά.

Ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης και αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, ανέβασε σχετικά βίντεο στο Facebook, γράφοντας:

«Χίλια μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους!!! Με κάνετε υπερήφανο που υπηρετώ στην Ελληνική Αστυνομία και στο πόστο του εκφωνητή!!! Δύο ωρών νεογέννητο από Πτολεμαΐδα για Ιπποκράτειο!!! 24 λεπτά από Κλειδί και 86 δευτερόλεπτα από Περιφερειακή για Ιπποκράτειο!!! Συγχαρητήρια!!!».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Φωτιά στην Πεντέλη: Αισθάνθηκε τύψεις κι επέστρεψε στο σπίτι ο ηλικιωμένος πριν πατήσει τη σκανδάλη

 

Το μόλις λίγων ωρών αγοράκι, μεταφέρθηκε από την Πτολεμαΐδα στη Θεσσαλονίκη και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αφού έπαθε περιγεννητική ασφυξία!

Σύμφωνα με το voria.gr η μητέρα του βρέφους είχε ρήξη πλακούντα και το αγοράκι έπαθε περιγεννητική ασφυξία, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να διακομισθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Το βρέφος νοσηλεύεται στη μονάδα νεογνών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ενώ σημειώνεται ότι η μητέρα βρισκόταν στην 38η εβδομάδα κύησης και άρα το αγοράκι δεν γεννήθηκε πρόωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ