Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία έχει στόχο τη Μαριούπολη

Τον λόγο που η κατάληψη της Μαριούπολης, στα νότια της Ουκρανίας, είναι ένας από τους σημαντικούς πολεμικούς στόχους της Ρωσίας, αναλύουν αξιωματούχοι της χώρας, με ασυνήθιστα σαφείς όρους και επιβεβαιώνουν αυτά που ισχυρίζονταν πολεμικοί αναλυτές.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάληψη της Μαριούπολης, της πόλης-λιμάνι στα νότια της Ουκρανίας, θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την περιοχή που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, όπως δήλωσε ο Κίριλ Στεπάνοφ, αναπληρωτής απεσταλμένος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ότι, μόλις ο ρωσικός στρατός θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο M14, η Κριμαία θα συνδέεται με ασφάλεια με τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ μέσω ενός διαδρόμου μεταφορών.

Μεγάλο μέρος του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ελέγχεται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν επεκτείνει τα εδάφη υπό τον έλεγχό τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Μεμονωμένο περιστατικό η ένταση σε Λύκειο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ο αυτοκινητόδρομος M14 εκτείνεται από την Οδησσό στη νοτιοδυτική Ουκρανία ως την Μαριούπολη και από εκεί πέραν των ρωσικών συνόρων ως τη μεγάλη πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Η Ουκρανία είχε κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με την χερσόνησο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από τη Ρωσία. Ωστόσο, ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι ο οδικός άξονας για την Οδησσό επίσης θα ξανανοίξει σύντομα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ