Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ

Την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ ζήτησε η Πολωνία για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 της συνθήκης της Συμμαχίας, το οποίο προβλέπει διαβουλεύσεις σε περίπτωση απειλής κατά της ασφάλειας ενός από τα μέλη της, μετά τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

«Πριν από ένα λεπτό ο (σ.σ: πολωνός) πρεσβευτής στις Βρυξέλλες υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, με μια ομάδα συμμάχων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας, Πιότρ Μίλερ αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συγκάλεσε το πρωί σύνοδο της κυβέρνησης, στρατιωτικών διοικητών και υπευθύνων διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών αυτής της χώρας του ΝΑΤΟ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα 127.000 ευρώ- 219 παραβάσεις

Οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν επειγόντως σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα δώσει συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13:30 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ