Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τη 13η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης (08.03.2022) το εμπράγκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει διάγγελμα, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν 7,5% στα 133 δολάρια το βαρέλι, ενώ λίγο μετά τις 20.00 έπεσαν στα 126 δολάρια το βαρέλι.

“Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται πλέον δεκτό στην Αμερική. Δεν θα επιδοτήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν. Πολλοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι ίσως να μην μπορούν να μας ακολουθήσουν. Μπορούμε να πάρουμε αυτό το μέτρο, άλλα άλλοι όχι”, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και συνέχισε: “Επιβάλλουμε το αυστηρότερο οικονομικό πακέτο κυρώσεων στην Ιστορία. Ένα ρούβλι ισούται με λιγότερο από 1 αμερικανικό σεντ. Έχουμε περικόψει την πρόσβαση στις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες. Ταυτόχρονα μειώνουμε την οικονομική ισχύ και τη δυνατότητα σε στρατιωτικό επίπεδο. Εταιρείες ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους στην Ρωσία χωρίς να το ζητήσουμε”.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αδελφός 10χρονης:«Η Μαρκέλλα είναι ένα παιδί το οποίο δεν θα πήγαινε σε κάποιον για μια καραμέλα»

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι “αυτή η κρίση είναι μία υπενθύμιση για την προστασία της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις ενεργειακά”.

Και κατέληξε: “Ο Ουκρανικός λαός έχει εμπνεύσει με το θάρρος και τη γενναιότητα του. Ο κύριος Πούτιν συνεχίζει το δολοφονικό του μονοπάτι, παρά το κόστος. Οι Ουκρανοί δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη νίκη του Πούτιν”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ