Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς γράφουν οι νέοι σήμερα; Χαρτογραφώντας τη λογοτεχνία των millennials by Rembrandt and the Cat

«Πώς γράφουν οι νέοι σήμερα;

Χαρτογραφώντας τη λογοτεχνία των millennials»

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και Δευτέρα 25 Οκτωβρίου

Πολιτιστική Διαδικτυακή Πλατφόρμα Rembrandt and the Cat

Η κριτικός λογοτεχνίας Μαίρη Καιρίδη προσεγγίζει την λογοτεχνία του καιρού μας.

Σε πείσμα της γρήγορης επικοινωνίας που έχει εγκαθιδρύσει το ίντερνετ, λογοτέχνες της γενιάς των millennials (άτομα, δηλαδή, που ενηλικιώθηκαν στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα) γράφουν για τα ζητήματα που αφορούν τη γενιά τους, η οποία ιστορικά θεωρείται η πιο μορφωμένη γενιά. Θα ασχοληθούμε με τα κείμενα του γάλλου Εντουάρντ Λουί (στα ελληνικά, μτφρ. εκδόσεις Αντίποδες), της ιρλανδέζας Σάλλυ Ρούνει (εκδ. Πατάκης), του αμερικανοβιετναμέζου Όσεαν Γουόνγκ (εκδ. Gutenberg), του/της Μαρίκε Λούκας Ράινεφελντ από την Ολλανδία, καθώς κι Έλληνες σύγχρονους συγγραφείς.
Θα μιλήσουμε για την σημερινή κατάσταση του μυθιστορήματος, του διηγήματος, της μικρότερης φόρμας και του δοκιμίου. Μέσα από τα κείμενα, θα συζητήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν τη γενιά αυτή των συγγραφέων• από τα κοινωνικά δίκτυα και την αναζήτηση συντρόφου στο Tinder έως την κοινωνική ανισότητα, την ταξική συνείδηση και την κλιματική κρίση.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ συνεχίζεται η Ομήρου Οδύσεια

Πλατφόρμα zoom/ Ώρα: 19:00 / Συμμετοχή: 15 ευρώ και για τις δύο εισηγήσεις /  Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη της πολιτιστικής εταιρείας  Thessaloniki Walking Tours) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ