Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος: Τι να δούμε σήμερα;

Μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Gabriel Le Bomin σας απομένουν μερικές ώρες εάν θέλετε να δείτε την ταινία Ντε Γκωλ στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Επίσης μην ξεχάσετε να ψηφίσετε για το Βραβείο Κοινού Fischer.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι γεμάτο εκπλήξεις: τέσσερις από αυτές είναι οι ταινίες, Η ακαδημία της ευτυχίας, Παραμύθια του Ιούλη, Ντανιέλ, το ξύπνημα της άνοιξης και Ετών δεκατεσσάρων. Τέσσερα έργα “που μαρτυρούν την ανάγκη μας να ανακαλύψουμε, να αναρωτηθούμε, να δούμε διαφορετικά και να ξαναχτίσουμε τον κόσμο μας με την βοήθεια του σινεμά, της εικόνας και της δημιουργίας” όπως μας εξηγεί η Justine Lévêque, καλλιτεχνική διευθύντρια του Champs-Élysées Film Festival που επιμελείται την Carte Blanche.

Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε το γεμάτο ποίηση δράμα φαντασίας Ασημένιο πνεύμα που διηγείται τη γνωριμία και σχέση ενός πνεύματος και μιας νεαρής γυναίκας στο Παρίσι του σήμερα. Ή να κάνετε ένα ταξίδι στην νότιο Γαλλία παρέα με την Brigitte Bardot στο κλασικό αριστούργημα του Jean-Luc Godard Η Περιφρόνηση, που επέλεξε και σας παρουσιάζει παρακάτω η σκηνοθέτις Στέλλα Θεοδωράκη.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

Απόψε στις 19:00 έχουμε ραντεβού με τη σκηνοθέτιδα Sarah Suco και την Camille Cottin, πρωταγωνίστρια της ταινίας Έκθαμβοι. Όπως πάντα, μπορείτε να στείλετε τις δικές σας ερωτήσεις για τους καλεσμένους της αποψινής συζήτησης, στα σχόλια της ζωντανής αναμετάδοσης στο YouTube και στο Facebook, ή στο Twitter με το hashtag #FFF21.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ