Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ποιες παραλίες επιτρέπεται φέτος το κολύμπι στη Θεσσαλονίκη

Τις παραλίες που επιτρέπεται το κολύμπι φέτος στη Θεσσαλονίκη γνωστοποίησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με βάση αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων θαλασσινών νερών, κατά την κολυμβητική περίοδο 2022 η κολύμβηση επιτρέπεται:

α)   Από την παραλία ΠΕΡΑΙΑΣ ως την ακτή ΠΙΚΠΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ

β)   Στην παραλία ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

γ)   Στην κοινοτική ακτή (πλαζ) ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

δ)   Στην ακτή Τουρμπαλί ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ε) Από την κοινοτική πλαζ ΕΠΑΝΟΜΗΣ και μέχρι τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης

στ) Από την ακτή “ΜΗΛΙΕΣ” ΣΤΑΥΡΟΥ έως την κοινοτική ακτή ΣΤΑΥΡΟΥ ρέμα “Δυτικό κανάλι” (αριστερά του λιμένα ) και σε όλο το μήκος των ακτών ανατολικά (περιοχές ΣΤΑΥΡΟΥ,  ΒΡΑΣΝΩΝ,           ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ) μέχρι τα όρια της Π.Ε.Θεσσαλονίκης.

ζ)  Στην ακτή ΑΡΕΤΣΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Οι Δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται:

α) Να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καθαριότητα των ακτών και την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Εξελίξεις στο θρίλερ με την εξαφάνιση ταξιτζή – Επέστρεψε το ταξί με ένα σημείωμα 5 λέξεων

β) Να ορίσουν υπεύθυνο για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.

γ) Να φροντίσουν για τον εξοπλισμό των ακτών με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχωρητήρια – αποδυτήρια-ντουζ- παροχή πόσιμου νερού – δοχεία συλλογής απορριμμάτων κ.λπ.)

δ) Επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης στις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ