Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρό lockdown σε όλη τη Βοιωτία με εντολή Χαρδαλια

Την αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας σε ολόκληρη τη Βοιωτία για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, προχωρά η ΓΓΠΠ.

Η εποιβάρυνση των επιδημιολογικών δεικτών της COVID-19 στη Βοιωτία, οδηγήσαν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να λάβει την απόφαση για την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων του lockdown.

Τα μέτρα που θα έχουν ισχύ από την Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 06:00 προβλέπουν τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Ακόμη, αποφασίστηκε πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα φροντίσει για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας θα συνδράμει σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Επίσης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πρίγκιπας Φίλιππος: Τρισάγιο στην Κέρκυρα ταυτόχρονα με την κηδεία

«H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών θα πραγματοποιηθεί στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/11» καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Κάθε Παρασκευή οι αποφάσεις για μέτρα – Οι ανακοινώσεις από Χαρδαλιά

Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνώμων, η οποία θα έχει συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία, και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση αναφορικά με νέα μέτρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, προσθέτοντας πως στην καθιερωμένη ενημέρωση της ίδιας ημέρας θα ανακοινώνονται οι όποιες αποφάσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Τόνισε πως οι αποφάσεις πρέπει να είναι «γραμμικές» και διαβεβαίωσε πως «παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και πάμε βήμα βήμα με βάση την προστασία της δημόσιας Υγείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ