Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκρέκας: Η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους στήριξης των αδύναμων στα καύσιμα κίνησης

Στις ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις που φέρνει στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων αναφέρθηκε σήμερα ο Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα των λογαριασμών στα τιμολόγια της ενέργειας, και είπε ότι 8 στα 10 νοικοκυριά βλέπουν μικρές αυξήσεις λόγω της επιδότησης των νοικοκυριών, ενώ μόνο 2 στα 10 που έχουν μεγάλες καταναλώσεις που δεν καλύπτονται από την επιδότησή της Κυβέρνησης βλέπουν υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Σκρέκας: Την επόμενη εβδομάδα το νέο πακέτο μέτρων

Σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ώστε να ανακουφιστούν στο μέτρο του δυνατού από τον νέο γύρο των ανατιμήσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως είπε γίνονται παράλληλα ενέργειες και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την οποία ζητήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου με φτηνή χρηματοδότηση για να προσφεύγουν οι κυβερνήσεις ώστε να επιδοτούν τους καταναλωτές όσο διαρκεί η κρίση και επίσης τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την μείωση της της τιμής του φυσικού αερίου η οποία θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές του ρεύματος.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ελληνοτουρκικά: Ολα δείχνουν διάλογο, όχι κυρώσεις στην Τουρκία

Ο κ. Σκρέκας, υπογράμμισε πως η επιδότηση της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ενέργειας είναι ακόμη μεγαλύτερη για τις ευπαθείς ομάδες μέσα από το κοινωνικό τιμολόγιο. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο», τόνισε.

Τέλος αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει σενάρια ώστε να στηριχθούν οι αδύναμοι και στα καύσιμα κίνησης, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ