Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκυλακάκης: 700 ευρώ το επίδομα θέρμανσης για νέους δικαιούχους

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ εξειδίκευσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι πόροι προκύπτουν από την καλή πορεία της οικονομίας. «Το σύνολο των μέτρων είναι προσεκτικά κοστολογημένο. Οι πόροι προκύπτουν από την καλή πορεία της oικονομίας. Το 7,8% ανάπτυξη είναι εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, σημαντικά παραπάνω απ’ όσα είχαμε προϋπολογίσει».

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι από τα 2,9 δισ. του συμπληρωματικού προϋπολογισμού τα 1,7 δισ. θα πάει στην επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2022. Ο στόχος για πρωτογενές έλλειμμα 2% παραμένει.

Συγκεκριμένα για το επίδομα θέρμανσης είπε, ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο από πέρυσι, υπολογίζουμε 300 εκατ. ευρώ. «Δίνουμε κίνητρα για να μεταβούμε μακριά από το φυσικό αέριο που είναι πολύ ακριβό» είπε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Προ των πυλών η ελληνογαλλική συμφωνία: Τόσο θα κοστίσουν τα Rafale – Τι ισχύει για τις Belh@rra

Το βασικότερο κίνητρο για την μετάβαση αυτή είναι το γεγονός ότι για τους νέους δικαιούχους, αυτοί, δηλαδή, που θα φύγουν από την θέρμανση με ηλεκτρισμό θα πάρουν διπλάσια επιδότηση, αυξημένη 100% και θα είναι στα 700 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ