Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρό επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο: «Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο στην Ελλάδα, δεν θα μας προσβάλλετε»

Με ιδιαίτερα έντονο τρόπο αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μετά το προβοκατόρικο ερώτημα δημοσιογράφου από το Άμστερνταμ σχετικά με το μεταναστευτικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα».

Τότε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε, οργισμένος:

«Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα και έχει σώσει ζωές στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε ημέρα. Αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το μεταναστευτικό ζήτημα».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Έλεγχοι της Τροχαίας σε Μέσα Μεταφοράς: 24 παραβάσεις σε δύο περιοχές

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος επέμενε να παρεμβαίνει την ώρα που μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Δεν θα έρθεις εδώ και θα με προσβάλλεις. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα. Δεν θα με διακόπτεις» απάντησε ακόμη πιο έντονα ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «έχουμε αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό». Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι συνθήκες στους καταυλισμούς μεταναστών έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

https://youtu.be/CfYK5qO04mU

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ