Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα προημιτελικά της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε κι απέκλεισε στα δύο σετ (7-6, 6-2) το Νο 9 του κόσμου, φιναλίστ του Madrid Open και νέο μεγάλο ταλέντο του ιταλικού τένις, Ματέο Μπερετίνι, στους «16» του Internazionali BNL d’ Italia, που φιλοξενείται στη Ρώμη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ απέναντι στον Ιταλό, ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά ύστερα από μια ώρα και  37 λεπτά.

Αντίπαλός του στα προημιτελικά του Όπεν της Ρώμης θα είναι ο Νο 1 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, που νίκησε εύκολα (6-2, 6-1) τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν, με το σκορ στο 4-2 υπέρ του Σέρβου.

 

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στον ημιτελικό του Roland Garros, όπου ο Τσιτσιπάς επέστρεψε από το 0-2 αλλά λύγισε στο πέμπτο σετ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Φορείς ζητούν μετρά ολοκληρωτικού lockdown

Ο Tsitsifast είχε εξαιρετικό πρώτο σέρβις (26/31, 84%), έκανε δύο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του, ενώ ο ίδιος δεν δέχθηκε ούτε ένα, ενώ τα αβίαστα λάθη του ήταν μόλις επτά, έναντι 20 του Μπερετίνι.

Να σημειωθεί πως ο Έλληνας τενίστας, νικητής του Masters στο Μόντε Κάρλο πριν από μερικές εβδομάδες, έχει προκριθεί στην οκτάδα όλων των τουρνουά στα οποία έχει αγωνιστεί φέτος, εκτός από εκείνο της Μαδρίτης.
πηγη: naftemporiki.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ