Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 7 Απριλίου τα πρώτα self-tests στα φαρμακεία – Θα διατεθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τις λεπτομέρειες σχετικά με τα self-tests έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας ότι την προσεχή Τετάρτη (7/4) ξεκινάει ο εφοδιασμός των φαρμακείων κι έως την Παρασκευή θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες. Όπως είπε, σε πρώτη φάση θα διατεθούν σε μαθητές 16 ως 18 ετών και εκπαιδευτικούς.

Στον διαδικτυακό αέρα θα βρίσκεται η ιστοσελίδα self-testing.gov.gr προκειμένου να δηλώνονται τα θετικά self tests.

Επιπρόσθετα, σημείωσε αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται σε περίπτωση θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος, ενώ υπογράμμισε πως οι μαθητές που δεν θα έχουν την υπεύθυνη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοντοζαμάνης, οι υποβληθέντες σε self test θα πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση, ενώ για λογαριασμό των μαθητών τη δήλωση θα συμπληρώνουν και υπογράφουν οι γονείς-κηδεμόνες.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι τα self test θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Βάνα Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και σε ανοιχτούς χώρους – Η αιτία της έξαρσης

Συγκεκριμένα για τους μαθητές, οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα τεστ για τα παιδιά τους με επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα πραγματοποιείται σπίτι 24-48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Στη συνέχεια ο γονέας θα εκδίδει και θα εκτυπώνει τη βεβαίωση από την πλατφόρμα και ο μαθητής θα την επιδεικνύει στον καθηγητή της τάξης.

«Χωρίς βεβαίωση οι μαθητές δε θα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα ούτε να κάνουν τηλεκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ