Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο “μικροσκόπιο” του υπ. Οικονομικών οι influencers – Οι Έλληνες με τους περισσότερους followers

Τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει ένας σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των influencers και των διασημοτήτων, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή της showbiz, για τον αριθμό των followers στο Instagram.

Σύμφωνα με το Live News, στην κορυφή της λίστας των Ελλήνων με τη μεγαλύτερη απήχηση βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ του NBA έχει φτάσει τα 15,9 εκατομμύρια followers στο Instagram, προσελκύοντας ένα παγκόσμιο κοινό και αποτελώντας είδωλο για πολλούς, ειδικά για τα παιδιά.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Σπύρος Πανόπουλος. Ο Έλληνας μηχανικός, επιχειρηματίας και δημιουργός του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο με το ελληνικό όνομα «Chaos», διαθέτει 2,6 εκατομμύρια χρήστες που ακολουθούν τον λογαριασμό του στο Instagram.

Στην τρίτη θέση έχουμε τον Κώστα Τσιμίκα και τον Άκη Πετρετζίκη, οι οποίοι έχουν από 1,8 εκατομμύρια followers.

Από την πρώτη δεκάδα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελένη Μενεγάκη. Ήταν από τις πρώτες που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο followers και πλέον την ακολουθούν πάνω από 1,3 εκατομμύρια χρήστες.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ελένη Φουρέιρα, το προφίλ της οποίας εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την Κύπρο το 2018, μαζί με τον ηθοποιό Γιώργο Γεωργίου, τον Αλέξανδρο Κοψιάλη και την Ιωάννα Τούνη.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Η κούρσα για τους followers στο Instagram αντιπροσωπεύει την αυξανόμενη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας και επιρροής. Τα άτομα αυτά έχουν αξιοποιήσει τη φήμη, το ταλέντο και το χάρισμά τους για να συγκεντρώσουν σημαντικούς οπαδούς, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για προσωπικό branding και αλληλεπίδραση με ένα παγκόσμιο κοινό.

Τα «χρυσά» likes

Στην κατηγορία των Mega influencers εντάσσονται όσοι έχουν από 500.000 έως 2 εκατομμύρια followers και μπορούν να λάβουν το ποσό των 3.000 -10.000 € ανά post.

Αντίστοιχα:

Macro influencers (100.000-500.000 followers): 1.000 – 3.000 ευρώ ανά post

Micro influencers (3.000-30.000 followers): 300 – 1.000 € ανά post

Νano influencers (έως 3.000 followers): 100-500 € ανά post

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ