Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιείται, αυτή την ώρα, στο άγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

“Παρά τις μαζικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που έγιναν  τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση πέρασε στις 11/2 το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια με 166 ψήφους (ΝΔ και Ελληνική Λύση), ένα από τα πιο ταξικά νομοσχέδια που θέτει σε εφαρμογή κατευθύνσεις χρόνων για την εκπαίδευση (εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας, δίδακτρα, κουρέλιασμα του Ασύλου, ταξικός αποκλεισμός, τσάκισμα του φοιτητικού συνδικαλισμού)”, αναφέρουν μεταξύ άλλων. “Θέλουν από Σεπτέμβρη να μας υποδεχτούν σε ένα Πανεπιστήμιο με κάρτες εισόδου, αστυνομία, πειθαρχικά, διαγραφές και όριο φοίτησης στα ν+ν/2 έτη. Θέλουν οι μαθητές που θα δώσουν φέτος πανελλήνιες να έρθουν αντιμέτωποι με τις νέες βάσεις εισαγωγής και τα διπλά μηχανογραφικά. Θέλουν να διαμορφώσουν ένα απολύτως ταξικό πανεπιστήμιο των «άριστων», στο οποίο θα σπουδάζεις μονάχα αν έχεις να πληρώσεις”, σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

“Ο αγώνας δεν σταματάει τώρα που το νομοσχέδιο πέρασε. Το αίτημα πάλης μας πρέπει να είναι η ανατροπή του”, αναφέρουν ακόμη στην κοινή ανακοίνωση φοιτητικών δυνάμεων ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πατίνια από τον Θερμαϊκό "ψάρεψε" ο δήμος Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Οι φοιτητές ζητούν:

●  Κάτω ο νόμος Κεραμέως για τα πανεπιστήμια!

●  Όλοι οι φοιτητές σε γενικές συνελεύσεις!

●  Ούτε διαγραφές φοιτητών – ούτε όρια φοίτησης

●  Κάτω τα σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες, κάρτες εισόδου, πειθαρχικές διώξεις, χουντο-απαγορεύσεις

●  Κάτω τα χέρια από το ΑΣΥΛΟ – Το ΑΣΥΛΟ ανήκει σε όλο το λαό

●  Κάτω η βάση εισαγωγής και οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής. Όχι στη μείωση εισακτέων και τους ταξικούς φραγμούς.

● Ούτε σκέψη για επιβολή διδάκτρων

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα ektaktanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ