Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθη ο δράστης της φονικής ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη και κρατείται ως δράστης της φονικής ληστείας με θύμα 44χρονο υπάλληλο, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του έγινε το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο σπίτι όπου διαμένει. Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Κυριακής, η σύλληψη του φερόμενου ως συνεργού του.

Πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του ΤΕΖ και ένα λάθος του δράστη οδήγησαν στην εξιχνίαση. Από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού έγινε γνωστό το δρομολόγιο του δράστη και του συνεργού του. Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι δύο διέμεναν σε κοντινή απόσταση από το ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη. Εκτός αυτού, ο δράστης φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος άφησε πίσω του μια σακούλα. Εκεί βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του τσιλιαδόρου. Η παρακολούθηση του τσιλιαδόρου οδήγησε τους αστυνομικούς στον δράστη. Να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Κακουργηματική δίωξη στους δύο για τη φονική ληστεία

Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών σε βάρος των δύο ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση της φονικής ληστείας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο. Πρόκειται για 27χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται ως δράστης της ληστείας μετά φόνου και τον 35χρονο Έλληνα συνεργό του.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κολωνός: «Παγωμένη» η γειτονιά μετά την αποκάλυψη για τον 53χρονο που βίαζε και εξέδιδε 12χρονη

Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον πρώτο για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ στον δεύτερο για συνέργεια στη ληστεία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Και οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως διαθέτουν ποινικό παρελθόν και είναι γνώριμοι των αστυνομικών Αρχών.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί στο σπίτι του και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται μέχρι αυτή την ώρα. Για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την 4η τακτική ανακρίτρια ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να απολογηθεί. Είχε προηγηθεί η σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, του 35χρονου συνεργού του.

Ο 35χρονος μετήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια, ενώ φέρεται να παραδέχθηκε στην εισαγγελέα ότι βρισκόταν μαζί με τον 27χρονο, χωρίς όμως να γνωρίζει ούτε για τη ληστεία ούτε για τη δολοφονία. «Κάναμε τον τελευταίο καιρό παρέα», φέρεται να είπε στην εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ