Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχεδόν άδειο αναχώρησε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα το πρώτο Intercity μετά την εθνική τραγωδία

Με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και χαμηλότερες ταχύτητες ξεκινούν σήμερα τα επιβατικά δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Οι πολίτες από ότι φαίνεται είναι ακόμη διστακτικοί και μουδιασμένοι λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη, μόλις έναν μήνα νωρίτερα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του newsit.gr, η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 55 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ξεκίνησε στις 10:08, με 53 άτομα, ενώ η συνολική χωρητικότητα του τρένου είναι περίπου 350 επιβάτες.

    

Από την πλευρά τους οι επιβάτες εξέφρασαν την θλίψη τους για την σιδηροδρομική τραγωδία, ωστόσο ανέφεραν πως αισθάνονται αισιόδοξοι πως το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται πως την προσεχή Παρασκευή 7 Απριλίου, εντάσσονται στο πρόγραμμα το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Απορριμματοφόρο συγκρούστηκε με δύο Ι.Χ. στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου προστίθεται στα δρομολόγια, το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Με το νέο σχεδιασμό η ταχύτητα του τρένου δεν θα υπερβαίνει τα 80 έως 100 χιλιόμετρα, θα υπάρχουν στις θέσεις τους δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα γίνονται για αρχή περιορισμένα δρομολόγια και θα υπάρχουν συνοδοί σε κάθε τρένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ