Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι, όχι δημοσία δαπάνη, η κηδεία του

Πέθανε, το βράδυ της Τρίτης (10.01.2023), ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία». Η οικογένειά του βρισκόταν σύσσωμη στο πλευρό του τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξε έντονο παρασκήνιο με το Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της κηδείας του.

Το θέμα για την κηδεία και την ταφή του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ χειρίζεται, εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με όλες τις απαραίτητες αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη.

Στη σημερινή σύσκεψη, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αναμένεται να μετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στο Τατόι η κηδεία, όχι δημοσία δαπάνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από το περιβάλλον του τέως βασιλιά δεν έχουν οριστικοποιηθεί αποφάσεις για ορισμένα ζητήματα, ωστόσο η ταφή του θα γίνει σίγουρα στο Τατόι.

Θα έρθουν όλοι οι συγγενείς του τέως βασιλιά, με την οικογένειά του να βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με την Εκκλησία και την κυβέρνηση.

Η κηδεία δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ δεν εν είναι ακόμα γνωστό πότε θα γίνει. Σίγουρα δεν θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αφού θα πρέπει να καλεστούν όλοι και να γίνουν όλα σωστά, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του τέως βασιλιά.

Επιπλέον θα φανεί αν θα υπάρξει κάποια άλλη τιμή, κατώτερης βαθμίδας, ως ορίζει ο νόμος, και αν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στη σορό.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Φρίκη στη Βρετανία: Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα σε δύο βαλίτσες

Σημειωτέον, στο Τατόι ενταφιάστηκε και η βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία πέθανε το 1981, σε πολύ πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες και με νωπές τις μνήμες του δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται το νοσοκομείο «Υγεία» να προβεί σε ανακοινώσεις για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ εβδομάδος στο Μαξίμου βρέθηκαν στενοί συγγενείς του Κωνσταντίνου, οι γιοι του Νικόλαος και ο Παύλος, για να συζητήσουν την υπόθεση. Συνοδεύονταν από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Λιδωρίκη, ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις της τέως βασιλικής οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν Έλληνας πολίτης. Έφερε δανέζικο διαβατήριο από το 1983 ως King Constantine και το 2021, όταν χρειάστηκε να βγάλει ΑΜΚΑ, λόγω της μετεγκατάστασής του στην Ελλάδα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου». Το ότι δεν είναι Έλληνας πολίτης δεν έχει σχέση με το αν μπορεί να ταφεί δημοσία δαπάνη, αλλά είναι χαρακτηριστικό του πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της ταφής του.

 

Πηγή: newsit gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ