Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεράστιο πανό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τα 200 χρόνια από την επανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τεράστιο πανό με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση αναρτήθηκε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, στην πρόσοψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Το παρών έδωσαν ακόμη ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, ο γ.γ. του δήμου Ευθύμιος Φωτόπουλος και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Στο γιαγαντοπανό αναγράφεται η φράση του Ρήγα Φερραίου “όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά”. “Ο Ρήγας Φεραίος είχε δώσει τη σπίθα, “Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά”. Η σπίθα αυτή όπου υπήρχε ελληνισμός άναψε και έγινε μια μεγάλη φωτιά. Έγινε μια φωτιά ελευθερίας που προκάλεσε παντού στον κόσμο στην αρχή μια απορία, μετά ένα δέος και στο τέλος ένα σεβασμό”, τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που η χώρα μας ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία, όπως είπε ο κ. Ζέρβας. “Διακόσια χρόνια δημιουργίας, 200 χρόνια με δυσκολίες αλλά 200 χρόνια με επιτυχίες”.

“Τιμούμε σήμερα όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να δημιουργήσουν την Ελλάδα μας, για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Στη σκέψη όλων αυτών, μπροστά σε κάθε δυσκολία μένουμε ενωμένοι, μένουμε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι αυτών των άξιων Ελλήνων που φέραν την πατρίδα μας σε αυτό το σημείο. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες”, συνέχισε ο δήμαρχος.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στην επιφάνεια του Λευκού Πύργου θα αποτυπωθούν τρισδιάστατα η ημερομηνία, το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 και η εικόνα Έλληνα Αγωνιστή.

Να σημειωθεί, πώς στους ιστούς του Δημαρχείου αναρτήθηκαν δύο σημαίες της Επανάστασης του 1821. Πρόκειται για τη Σημαία των Κολοκοτρωναίων, που είναι ίσως η πιο διαδεδομένη σημαία των Ελλήνων Αγωνιστών, καθώς και για τη Σημαία του Εμμανουήλ Παππά.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ