Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζανάκης: Πτώση στα κρούσματα κορωνοϊού μετά τις 10 Ιουνίου

Για αποκλιμάκωση στις νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό κατά 30% στα νοσοκομεία έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα self tests δεν είναι 100% αξιόπιστα, ωστόσο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της πολιτείας, καθώς προλαμβάνει κάποια κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 10 Ιουνίου, ο μέσος κυλιόμενος όρος των κρουσμάτων θα είναι 500 – 600 την ημέρα. «Η αποκλιμάκωση είναι αργή, αλλά γίνεται», επισημαίνει ο κ. Τζανάκης, ενώ εξηγεί πως καταγράφεται και μια βελτίωση περίπου 15% στα κρεβάτια των ΜΕΘ.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει μιλώντας στο Open, πως παραμένει υψηλά ο δείκτης θνησιμότητας, ο οποίος όμως πάντα καθυστερεί και συγκεκριμένα πέφτει 3 περίπου εβδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Μετά το πρώτο δεκαήμερο η αποκλιμάκωση στα κρούσματα

Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, ουσιαστική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα σημειωθεί μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που το 30 – 35% των πολιτών θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. «Τότε θα δούμε μια σαφή αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών», είπε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  «Εξοικονομώ 2021»: Εντάσσεται στο πρόγραμμα το σύνολο των επιλαχόντων -Πάνω από 87.000 οι δικαιούχοι πλέον

Για την χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε πως αυτή μπορεί να αποφεύγεται αν οι πολίτες κρατούν 3, 4 μέτρα απόσταση από την διπλανή παρέα και βγαίνουν με ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη πως τηρούν τα μέτρα προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ