Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζιτζικώστας: Καθυστέρησε η ανάπλαση της ΔΕΘ – Δυστύχημα ότι χάσαμε χρόνο

Σε ρυθμούς 87ης ΔΕΘ κινείται η Θεσσαλονίκη, με την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου να βρίσκεται στο επίκεντρο.Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ανάπλαση, ένα έργο που, όπως είπε, δεν αφορά μόνο τη ΔΕΘ, αλλά συνολικά την τοπική και εθνική οικονομία, έχει καθυστερήσει σημαντικά. Εξέφρασε την ευχή η φετινή ΔΕΘ να είναι η τελευταία που θα πραγματοποιηθεί με βάση τα σημερινά δεδομένα και να έχουν ήδη εκκινήσει οι εργασίες το 2024, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο χρειάζεται να αρχίσει άμεσα και με το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει ήδη συμφωνηθεί, από δύο διαδοχικές κυβερνήσεις, την Περιφέρεια, τον δήμο και όλους τους οικονομικούς και αναπτυξιακούς φορείς, δηλαδή αυτό της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

“Το δυστύχημα είναι ότι χάνουμε χρόνο, οι ανταγωνιστικές σε εμάς αγορές τρέχουν…καταφέραμε να κερδίσουμε τον εκθεσιακό τουρισμό αλλά πρέπει να βιαστούμε”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι η ΔΕΘ φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο τοπόσημο για την πόλη, ενώ αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης και το fly over που, όπως επισήμανε, θα είναι ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τη ζωή των Θεσσαλονικέων όταν τελειώσει, παρά την προσωρινή ταλαιπωρία των πολιτών. Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ, στον στόλο θα προστεθούν νέα λεωφορεία με leasing, ενώ θα προσληφθούν οδηγοί.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Σεισμός το απόγευμα ανοιχτά της Χαλκιδικής

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσος Τζήκας, υπήρχε έτοιμη προμελέτη ήδη από τον περασμένο Ιούλιο για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου, εκτιμώντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνει το επόμενο βήμα και θα είναι έτοιμος ο διαγωνισμός για το έργο, με βάση το χρηματοδοτικό μοντέλο. Η πόλη πρέπει να τρέξει γρήγορα στις υποδομές, κατέληξε ο κ. Τζήκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ