Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών ανακοίνωσε από την Μηχανιώνα ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Μηχανιώνα, στον δήμο Θερμαϊκού, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από εκεί ανακοίνωσε την μελέτη και κατασκευή της νέας μαρίνας στο παλιό λιμάνι. Την μελέτη θα εκπονήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, προκειμένου να αποκτήσει και τουριστική χρήση το λιμάνι της Μηχανιώνας.

“Μέσα στα πολλά έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα, θα ήταν κρίμα ο δήμος Θερμαϊκού να μείνει πίσω και να μην απολαύσει ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει τελείως την εικόνα του παραλιακού μετώπου. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα και σε λίγα χρόνια θα είμαστε εδώ για να το εγκαινιάσουμε” ανέφερε.

Μέχρι σήμερα πέρα από την Ιχθυόσκαλα, στη Μηχανιώνα λειτουργεί και το αλιευτικό καταφύγιο. Με τη νέα μελέτη θα δημιουργηθεί μαρίνα για τουριστικά σκάφη, με αποτέλεσμα το λιμάνι να αποκτήσει μικτή χρήση και να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΑΣΘ έξω από τα γραφεία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία τουλάχιστον 200 θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών. Επίσης, ο δήμος ζητάει και τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος της ΜΟΔ, Γιώργος Παπαδημητρίου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τέως υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα ektaktanea.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ