Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι φόρεσαν οι επίσημες καλεσμένες στο Προεδρικό Μέγαρο

Για τους προσκεκλημένους των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, η χθεσινή βραδιά έκλεισε με ένα επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρόλο που το δείπνο ακολούθησε σχεδόν αμέσως μετά την ξενάγηση στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, οι περισσότερες κυρίες που παραβρέθηκαν επέλεξαν να αλλάζουν ρούχα.

Τι φόρεσαν οι επίσημες καλεσμένες στο Προεδρικό Μέγαρο

Εξαίρεση αποτέλεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη η οποία έμεινε με την ιδιαίτερη απογευματινή εμφάνιση, όπου πρωταγωνιστούσαν το παραδοσιακό “πιρπιρί “, όπως ονομάζεται το μακρύ γιλέκο με τα κεντήματα το οποίο δανείστηκε από το μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων και η περίτεχνη ζώνη με την ασημένια πόρπη –έργο Ιωαννιτών τεχνιτών.

Τι φόρεσαν οι επίσημες καλεσμένες στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Δούκισσα της Κορνουάλλης, Camilla Parker Bowles φόρεσε ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα σε ανοιχτό γκρι χρώμα με κεντήματα στο μπροστινό μέρος και στα μανίκια και χρυσαφί πασμίνα με δαντέλα, τα οποία συνδύασε με nude γόβες και κοσμήματα με πέρλες, ενώ ιδιαίτερα ταιριαστή ήταν και η μάσκα προστασίας από μεταλλιζέ ύφασμα.
Προεδρικό Μέγαρο εμφανίσεις

Η οικοδέσποινα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους της με μια κομψή, λιτή εμφάνιση με φόρεμα από μπλε βελούδο και χρυσό κολιέ.

Προεδρικό Μέγαρο εμφανίσεις

Μπλε φόρεμα επέλεξε και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φρανσουά Παρλί (στη φωτο, δίπλα στην κα Σεκαλλαροπούλου). Το μπλε ήταν το χρώμα που πρωταγωνίστησε στις ενδυματολογικές επιλογές, καθώς πολλές από τις κυρίες θέλησαν να τιμήσουν την εθνική επέτειο προτιμώντας το χρώμα που συμβολίζει τη χώρα.
Μια μακριά μεταξωτή τουαλέτα σε σκούρο μπλε Celia Kritharioti Couture φόρεσε και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το look της συμπλήρωναν χρυσαφί τσαντάκι, πέδιλα και μάσκα προστασίας από το ίδιο ύφασμα με το φόρεμα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ιδιοκτήτες ακινήτων: Μέχρι τις 31/12 η δήλωση για τα κουρεμένα 40% ενοίκια Νοεμβρίου

Προεδρικό Μέγαρο εμφανίσεις

Το (επίσης μπλε) φόρεμα της συζύγου του Πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη σε γραμμή αμπίρ σχεδίασε ο Marios Schwab, ο Ελληνο-Αυστριακός σχεδιαστής που ανέλαβε πριν λίγους μήνες καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Zeus and Dione. Οι πτυχώσεις του παρέπεμπαν σε αρχαιοελληνικό ένδυμα, ενώ σε αρχαιοελληνική γραμμή ήταν και το χρυσό βραχιόλι που φορούσε το οποίο σχεδίασε ειδικά για την επέτειο η γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή.

Προεδρικό Μέγαρο εμφανίσεις

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το μενού με την υπογραφή του Έλληνα βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, Λευτέρη Λαζάρου. Τέλος, οι κυρίες έλαβαν ως δώρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα τσαντάκι δημιουργία του brand Callista και ένα επετειακό μεταξωτό μαντήλι που σχεδίασε η Μαίρη Κατράτζου.

Πηγή: madamefigaro.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ