Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πακέτο στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων – Τι γίνεται με αναστολές συμβάσεων, ενοίκια

«Οι συνέπειες της πανδημίας επεκτείνονται και διευρύνονται. Οι οικονομίες κλυδωνίζονται ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν μεγάλες. Επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να είμαστε σε διαρκή πολεμική ετοιμότητα επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά», είπε αρχικά.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οι συνέπειες της πανδημίας επεκτείνονται και διευρύνονται. Οι οικονομίες κλυδωνίζονται ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν μεγάλες.

Επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να είμαστε σε διαρκή πολεμική ετοιμότητα επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά», είπε αρχικά και προχώρησε σε εξειδίκευση των μέτρων:

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια που πλήττονται σύμφωνα με τους ΚΑΔ Απριλίου μπορούν να μπουν σε προσωρινή αναστολή εργασίας. Συνεπώς δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ. Καλύπτονται αναλογικά οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος
Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας. Και γι αυτό το διάστημα οι απολύσεις είναι άκυρες. Και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για ισόποσο διάστημα.
Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή του κράτος δεν πληρώνουν ΦΠΑ από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο του 2021.
Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία, δινεται η επιλογή αναστολή των δόσεων φορολογικών υποχρεώσεων, στο τέλος της ρύθμισής τους.
Για τους εργαζόμενους σε αναστολή, μπορούν δίνεται επιλογή αναστολής δοσων φορολογικών υποχρεώσεων.
Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων με βάση τη διευρυμένης ΚΑΔ Απριλίου
Επεκτείνεται η πληρωμή επιδομάτων που έληξαν
Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία σε τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επεκτείνεται το μέτρο ευελιξίας προσέλευσης στους χώρους εργασίας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καιρός 17/5: Καλοκαιρινός με ήλιο και 30άρια

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται υποχρεούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40%. Το ίδιο ισχύει και για εργαζόμενους που πλήττονται και τα φοιτητικά ενοίκια. Για τις επιχειρήσεις στο πρώτο επίπεδο ισχύει η προεραιτική πληρωμή ενοικίου.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5. Η 4 θα χορηγηθεί για το Νοέμβριο, με βάση το τζίρο Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου. Και η 5η θα χορηγηθεί το Δεκέμβριο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ατομικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αν έχουν εργαζόμενους ή ταμιακή μηχανή. Με προϋπόθεση στον τζίρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ