Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ με τα νέα μέτρα

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη, παρότι είναι οι δύο μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές της Ελλάδας και είναι χαρακτηρισμένες ως «πολύ αυξημένου κινδύνου», το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και συναφών καταστημάτων έχει οριστεί ως προαιρετικό διευρυμένο από τις 07.00 το πρωί ως τις 20.30 το βράδυ τις καθημερινές. Έτσι, οι τελευταίοι καταναλωτές θα έχουν μισή ώρα να επιστρέψουν στις κατοικίες τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβάλλεται από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί. Αντίστοιχα, το ωράριο θα πρέπει να λήγει στις 18.30 τα Σάββατα, προκειμένου να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19.00.

Στις υπόλοιπες 17 περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου», το αντίστοιχο ωράριο θα είναι προαιρετικό διευρυμένο από τις 07.00 το πρωί ως τις 18.30 το βράδυ τις καθημερινές. Οι τελευταίοι καταναλωτές θα έχουν μισή ώρα να επιστρέψουν στις κατοικίες τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβάλλεται από τις 19.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Τουρισμός για Όλους: Έρχεται νέο voucher χειμερινών διακοπών αξίας 150 ευρώ

Αυτό αφορά τις παρακάτω περιοχές:

Αιτωλοακαρνανία
Αργολίδα
Αρκαδία
Άρτα
Αχαΐα
Βοιωτία
Εύβοια (εξαιρείται ο Δήμος Σκύρου)
Ηράκλειο
Θεσπρωτία
Κάλυμνος
Κορινθία
Λάρισα
Λευκάδα (εξαιρείται το Μεγανήσι)
Ρόδος
Σάμος
Φθιώτιδα
Χίος

Οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας ανήκουν στην κατηγορία «αυξημένου κινδύνου» και προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 το πρωί ως τις 20.30 το βράδυ. Οι τελευταίοι καταναλωτές θα έχουν μισή ώρα να επιστρέψουν στις κατοικίες τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβάλλεται από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ