Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία ανοιχτά της Πάρου: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε ναυάγιο σκάφους με μετανάστες

Τουλάχιστον 16 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 πρόσφυγες και μετανάστες, αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Δώδεκα είναι άνδρες, τρεις γυναίκες ενώ μεταξύ των νεκρών υπάρχει και ένα βρέφος.

Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο.

Πηγές από το Λ.Σ. αναφέρουν πως οι επιβαίνοντες ενημέρωσαν το 112 ότι βρίσκονται σε κίνδυνο στις 19:30.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Στις έρευνες, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (E.K.Σ.E.Δ.), συμμετείχαν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C 130, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο έσπευσε και η μονάδα υποβρύχιων αποστολών του Λ.Σ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Τραγωδία στη Λαμία – Νεκρός σε τροχαίο 40χρονος πατέρας που πήγαινε στη δουλειά του

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ