Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ: Συνελήφθη και έμεινε στη φυλακή για 20 λεπτά -Η ιστορική φωτογραφία από τη σύλληψή του

Με μια φωτογραφία που «θα γίνει πιο δημοφιλής και από τη Μόνα Λίζα» επιβεβαιώθηκε η σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ από τις Αρχές της κομητείας Φούλτον και η παραμονή του στη φυλακή (για 20 λεπτά), καθώς ο ίδιος παραδόθηκε τυπικά για την υπόθεση προσπάθειας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020 στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ – γνωστός πλέον και ως ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 μετά τη σύλληψή του – κατήγγειλε χθες Πέμπτη (24.8.2023) την «παρωδία δικαιοσύνης» και την «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024 από τις Αρχές της Ατλάντα, που του είχαν ασκήσει ποινική δίωξη για προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, όταν έχασε την προεδρία των ΗΠΑ από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Ο 77χρονος Τραμπ παραδόθηκε στις Αρχές και προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης για να βγει από τη φυλακή υπό όρους. Παράλληλα, επέμεινε στο αφήγημα αυτοπροβολής ότι είναι θύμα πολιτικού διωγμού, παρά τις 4 διώξεις που αντιμετωπίζει.

Αυτή η αυτοπροβολή, ωστόσο, συνέβαλε να αυξηθεί κι άλλο η δημοτικότητά του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών, ακόμα και μετά το χθεσινό debate των υπόλοιπων υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος στις εκλογές του 2024, που ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ… σνόμπαρε.

Η φωτογραφία από τη σύλληψή του ήταν και αυτή που ανέβασε στο Twitter, πλέον γνωστό και ως Χ, κάνοντας το πρώτο tweet του μετά από 2 και πλέον χρόνια. Τελευταία φορά που τουίταρε ήταν τον Ιανουάριο του 2021, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Μετρό Θεσσαλονίκης: Ευλογία και «κατάρα» - Έρχονται αυξήσεις φωτιά σε ενοίκια σπιτιών και καταστημάτων

Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια και τις δεκάδες κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε διαφορετικές πολιτείες για χρηματισμούς, εμπλοκή στο εκλογικό αποτέλεσμα και μια σειρά άλλων αδικημάτων, ο Τραμπ προηγείται με πελώρια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», επέμεινε ο μεγιστάνας, έχοντας περάσει 20 λεπτά στη φυλακή της κομητείας Φούλτον.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον ηγέτη τους. Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλεύτρια που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις όχι σπάνια ακραίες.

Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», διαβεβαίωσε η Λόρα Λούμερ, τριαντάρα πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ