Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη έξοδος των εκδρομέων που αψηφούν τις βροχές και καταιγίδες

Αστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όμως χιλιάδες εκδρομείς εκμεταλλεύονται τις ελεύθερες, πλέον, περιφερειακές μετακινήσεις και δημιουργούν εικόνες που παραπέμπουν σε προηγούμενα προ πανδημίας χρόνια.

Χαρακτηριστικά, μεγάλες ουρές αυτοκινήτων παρατηρούνται στα διόδια της Ελευσίνας, με καθυστερήσεις στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, μετά τον κόμβο Ασπροπύργου.

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί και στο λιμάνι του Πειραιά, κυρίως για αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, ενώ  ιδιαίτερα αυξημένη επίσης είναι η κίνηση των οχημάτων και στη Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων.

Επίσης η ΕΛΑΣ, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, έως 21 Ιουνίου, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Οσον αφορά τον καιρό, σύμφωνα με το meteo.gr, το Σαββατοκύριακο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αποσύρεται η LG από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κανόνα στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα τμήματα του νομού Αττικής. Επισημαίνεται ότι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και σε παράκτιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα φαινόμενα θα επιμείνουν.

Την Κυριακή θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές με το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στη βόρεια χώρα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ