Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσίπρας από ΔΕΘ: Δεν έδωσα εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα

«Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα θα είχαμε την παραίτηση του  πρωθυπουργού και θα είχαμε την αντικατάστασή του από την κυβερνητική πλειοψηφία», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το ζήτημα των υποκλοπών στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

«Εγώ δεν έχω να θέσω κανένα θέμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα θέτει η ζωή. Να ζητήσω από την ΠτΔ να παραιτήσει τον πρωθυπουργό; Δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Περιμένω όμως μια καθαρή δημόσια τοποθέτηση, ειδικά για το θέμα του απορρήτου», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση, τόνισε ότι ο ίδιος δεν έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα. «Ενημερώθηκα και έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τους όρκους του στο σύνταγμα και τους νόμους. Ζήτησα από τον διοικητή τη ΕΥΠ αν υπάρξει στοιχεία επιβαρυντικό να με ενημερώσει, δεν είχα έκτοτε οποιαδήποτε ενημέρωση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «ο κ. Πιτσιόρλας έχει κάθε λόγο να αναζητήσει τις ευθύνες».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Διακοπή ρεύματος σε αυτή την περιοχή της Θεσσαλονίκης σήμερα 19/1

“Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο – Αγγίζει τα 5 δις.”
Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν για το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε χθες. Έκανε λόγο για ένα πρόγραμμά απολύτως κοστολογημένο, που αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ. «Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνια, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν διαφέρει σε πολύ απ’ αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αλλά διαφέρει στο όραμα. Ο κ. Μητσοτάκης όσο διαρκεί κρίση με τον πληθωρισμό παίρνει από τους φόρους της μεσαίας τάξης και πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια. Εμείς έχουμε άλλο μοντέλο. Θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια, προκειμένου να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ