Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών και μηδενική ανοχή»

Την ανάγκη ενοργοποίησης των αντανακλαστικών της αθλητικής οικογένειας, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, καλεί όποιους αθλητές ή αθλήτριες έχουν υπάρξει θύματα ανάλογων συμπεριφορών στο παρελθόν, να παραμερίσουν ενδοιασμούς και φόβους και να «σπάσουν τη σιωπή», συμβάλλοντας στην καλλιέργεια καλύτερων συνθήκων για τη νέα γενιά.

«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με σωρεία δράσεων και ενεργειών το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει εστιάσει στον προγραμματισμό του σοβαρότατου θέματος της ενημέρωσης, πρόληψης και καταπολέμησης των φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον αθλητισμό στη χώρα μας. Ζήτημα αιχμής, άλλωστε, για τον αθλητισμό παγκοσμίως», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

«Οι συγκλονιστικές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου επιβάλλεται να ενεργοποιήσουν άμεσα τα αντανακλαστικά όλης της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας, με απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών και μηδενική ανοχή. Η στήριξη στην κάθε “Σοφία” είναι αυτονόητη. Παράλληλα, βέβαια, με την αναγκαιότητα ταχύτατης διερεύνησης από τα αρμόδια αθλητικά πειθαρχικά όργανα και φυσικά από τη δικαιοσύνη».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Δημοσκόπηση: Διχασμένη η ελληνική κοινωνία για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια

 

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Είναι ώρα, λοιπόν, να παραμεριστούν οι ενδοιασμοί και οι φόβοι. Να ανοίξουν κι άλλα στόματα παίρνοντας θάρρος από το θάρρος της Σοφία Μπεκατώρου. Αν τυχόν υπάρχουν κι άλλες κι άλλοι, ας μην σιωπούν. Έχουν την πλήρη στήριξή μας.

Σπάζοντας τη σιωπή θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια των καλύτερων συνθήκων που έχει ανάγκη η νέα γενιά αθλητών μα. Όσο θα καταγγέλλονται οι θύτες τόσο θα ελαχιστοποιούνται τα θύματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ